___
     
   
 
 
SERVICII & SOLUTII
 

Informatica industriala » Solutii » Sistem de facturarea automata a consumului de energie electrica    
 

     


SISTEM DE FACTURARE AUTOMATA
A CONSUMULUI DE ENERGIE ELECTRICA
 
  PREZENTARE
Aceasta solutie a fost conceputa pentru a veni in sprijinul societatilor care trebuie sa factureze, in mod corect, valoarea consumului de energie electrica pentru fiecare spatiu de lucru inchiriat unor fime terte.
Aceste societati sunt precum :
- Magazine de tip Mall;
- Magazine Real;
- Magazine Carrefour;
- etc.

 
      IN PREZENT
Cazul societatilor care nu au instalate inregistratoare de energie electrica.
Exista societati care nu au o solutie corecta pentru a imparti dupa consum valoarea energiei electrice pentru spatiile de lucru inchiriate. Un astfel de exemplu consta in impartirea valorii energiei electrice dupa suprafata de lucru ocupata. Este evident ca o firma (persoana fizica) foloseste diversi consumatori electrici pentru care se inregistreaza bineinteles un consum diferit.
Cazul societatilor care au instalate inregistratoare de energie electrica .
Pentru a inregistra consumul de energie, spre exemplu pentru un numar de 100 clienti, este necesar a se instala 100 contori inregistratori de energie. Pentru citirea lor se desemneaza o persoana care lunar transmite mai departe la contabilitate valorile energetice pe baza carora se emit facturile de consum individualizat.
Interventia factorului uman in colectarea valorilor energetice pentru fiecare din cei 100 contori in fiecare luna naste in mod sigur greseli de citire. In contabilitate pentru realizarea a 100 de facturi la fel pot interveni diverse greseli umane iar timpul alocat este de ordinul zilelor.
 
    OFERTA NOASTRA
Solutia oferita de AEG COMMISSIONING consta in realizarea unui sistem de facturare automata a consumului de energie electrica care elimina toate deficientele descrise mai inainte.
Ca sistem tehnic implica un contor de energie electrica martor, un mijloc de transmitere a datelor si un calculator pe care se afiseaza marimile inregistrate de contor.
 
     

DESCRIEREA SOLUTIEI
Acest sistem citeste automat marimile energetice de la contorii electronici aferenti fiecarui consumator in parte. Toate aceste date sunt citite intr-un concentrator de date dupa care sunt preluate de o aplicatie software situata pe un calculator obisnuit. Datele sunt stocate intr-o baza de date asigurandu-se astfel pastrarea lor pe o perioada indelungata de timp. Tot pe acest calculator se afla si o aplicatie dedicata facturarii consumului de energie pentru fiecare client in parte.
Facturarea se poate realiza individual pe client sau printr-o singura apasare de buton se genereaza automat toate facturile aferente intregului numar de clienti, operatorului revenindu-i sarcina doar de a astepta tiparirea facturilor. Toate facturile pot fi trimise si pe e-mail intr-un format obisnuit precum: pdf, excel, bmp, html etc
.

 
       

COMPONENTELE SISTEMULUI
1. Transformatoare de current;
2. Contori de energie electronici;
3. Retea RS485/Ethernet (dupa caz);
4. Concentrator de date;
5. Retea RS232/Ethernet (dupa caz);
6. Calculator;
7. Sistem de operare Windows
8. Imprimanta;
9. Aplicatie software.

   
   
 

AVANTAJE
- eliminarea greselilor de citire realizate de factorul uman - datele se inregistreaza automat;
- baza de date a aplicatiei se completeaza o singura data cu datele aferente clientilor pentru realizarea facturilor (nume, adresa, cont bancar, cod fiscal etc.);
- toate facturile respectiv chitantele cu pretul consumului energetic se genereaza in mod automat;
- eliminarea greselilor de facturare;
- posibilitatea pastrarii bazei de date cu datele facturate pe o perioada nelimitata de timp;
- scurtarea radicala a timpului de realizare a facturilor - practic durata este dependenta doar de viteza de tiparire a imprimantei;
- sistemul este conceput sa fie simplu de utilizat si de aceea timpul de invatare se reduce doar la cateva minute;
- nu este necesar a se angaja o persoana specializata - poate fi operat de persoane cu studii elementare in lucru cu calculatorul.

 

CAPTURI

 
 
           
    prima pagina I compania I domenii lucru || contact || portofoliu